Kolejne wyróżnienie dla Sera Korycińskiego Swojskiego
- Opublikowano w: aktualnosci
- Written by
- Zostaw komentarz
- Permalink
Podczas tegorocznej edycji targów Smaki Regionów w Poznaniu Ser Koryciński Swojski został wyróżniony Medalem Targów Poznańskich Smaki Regionów. Medal ten otrzymali Państwo Agnieszka i Marcin Bielec z miejscowości Aulakowszczyzna za ser wytwarzany w ich gospodarstwie. Gratulujemy!
W czasie trwania targów odbył się również konkurs kulinarny pn. „Kulinarny Puchar Polski”, w którym udział biorą jedynie laureaci innych konkursów, mogący pochwalić się dużym doświadczeniem i dorobkiem na polskiej scenie kulinarnej. Produkty spożywcze używane w trakcie tego konkursu muszą być z najwyższej półki i reprezentować najlepszą jakość, a takim produktem jest właśnie Ser Koryciński Swojski, którego smak doceniają miłośnicy zarówno w kraju, jak i poza granicami Polski.
Przykład Sera Korycińskiego pokazuje, jak wielki sukces może odnieść tradycyjna, zdrowa żywność, szczególnie jeśli producenci zjednoczą siły i działają wspólnie również z instytucjami samorządowymi na rzecz jego promocji.
[metaslider id=4417]