Kolejne wyróżnienie dla Sera Korycińskiego Swojskiego

Podczas tegorocznej edycji targów Smaki Regionów w Poznaniu Ser Koryciński Swojski został wyróżniony Medalem Targów Poznańskich Smaki Regionów.  Medal ten otrzymali Państwo Agnieszka i Marcin Bielec z miejscowości Aulakowszczyzna za ser wytwarzany w ich gospodarstwie. Gratulujemy!

W czasie trwania targów odbył się również konkurs kulinarny pn. „Kulinarny Puchar Polski”, w którym udział biorą jedynie laureaci innych konkursów, mogący pochwalić się dużym doświadczeniem i dorobkiem na polskiej scenie kulinarnej. Produkty spożywcze używane w trakcie tego konkursu muszą być z najwyższej półki i reprezentować najlepszą jakość, a takim produktem jest właśnie Ser Koryciński Swojski, którego smak doceniają miłośnicy zarówno w kraju, jak i poza granicami Polski.

Przykład Sera Korycińskiego pokazuje, jak wielki sukces może odnieść tradycyjna, zdrowa żywność, szczególnie jeśli producenci zjednoczą siły i działają wspólnie również z instytucjami samorządowymi na rzecz jego promocji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *